Αγαπητοί Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας εύχεται χρόνια πολλά και με υγεία. Ανταποκρινόμενο στις επιθυμίες πολλών μελών μας, σας ενημερώνουμε ότι αποφάσισε ομόφωνα τη πραγματοποίηση 3ημερης εκδρομής στις 26-27-28 Μαΐου 2018 (ημέρες Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα), στην Πρέβεζα – Λευκάδα – Πάργα – Σύβοτα. Η τιμή είναι ανά άτομο 135 ευρώ σε δίκλινο με ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό) και 160 ευρώ σε μονόκλινο. Η αναχώρηση θα γίνει από Ομόνοια και 3ης Σεπτεμβρίου, ώρα 7.00 πμ. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 18.5.2018, ημέρα Δευτέρα, στα γραφεία του Συλλόγου μας ή στα τηλέφωνα 6937853603 Κλειώ Σφέτσου, 210 8948200 Ευαγγελία Λέντζιου και 6932618385 Αθηνά Κορδάτου.

Πρόγραμμα εκδρομής:

1η Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5/2018 ΑΘΗΝΑ – ΖΑΛΟΓΓΟ – ΣΥΒΟΤΑ
Μετά από 2 ενδιάμεσες στάσεις και περνώντας τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου φτάνουμε στο νομό Πρεβέζης. Στάση στο Ζάλογγο, το ηρωικό αυτό μέρος και θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που είναι στη ρίζα του βράχου και αμέσως μετά το σημείο που έπεσαν οι 400 Σουλιώτισσες το 1803 για να μην παραδοθούν στον Αλή Πασά. Όσοι δεν ανέβουν τα 400 σκαλιά θα αρκεστούν να το δουν από μακριά και να θαυμάσουν αυτές τις φιγούρες που είναι στον ουρανό. Μετά αναχωρούμε για Πρέβεζα. Στην είσοδο της πόλης θα δούμε την αρχαιότερη πόλη την Νικόπολη. Στο χώρο της Νικόπολης θα δούμε το Μουσείο που περιλαμβάνει συλλογή γλυπτών. Ξενάγηση από τοπική ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο. Το απόγευμα θα πιούμε το καφεδάκι μας στην πόλη της Πρέβεζας και στην μαγευτική παραλία της, στα σοκάκια της με μυρωδιές σαρδέλας και καραβίδες. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, δείπνο στο ξενοδοχείο, ριλάξ και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Κυριακή 27/5/18 ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ ΝΥΔΡΙ
Μετά το πρωινό μας σε μπουφέ να μην ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας το καπέλο μας, γυλιά ηλίου, αντιηλιακή, και φωτογραφική μηχανή. Φύγαμε για Λευκάδα και για το φημισμένο Νυδρί όπου και θα κάνουμε μπάνιο. Γεύμα την παραλία.
Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την πόλη της Λευκάδας με τη μοναδική λιμνοθάλασσα που φιλοξενεί σπάνια είδη πτηνών. Απογευματινός καφές. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση ή βόλτα στην παραλία της Πρέβεζας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Δευτέρα 28/5/18 ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ / ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ – ΠΑΡΓΑ – ΣΥΒΟΤΑ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο και αρχίζει το οδοιπορικό τα παράλια της Ηπείρου, στο Ιόνιο. Θα σταματήσουμε στις πηγές του ποταμού Αχέροντα που οδηγεί τους νεκρούς στον Άδη. Κάτω από την σκιά των αιωνόβιων δέντρων (καταπληκτικό τοπίο) θα επισκεφτούμε το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, κοντά στην αρχαία μυκηναϊκή αποικία Εφύρα. Το ιερό πυρπολήθηκε και καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 167πχ. Στα ερείπια του Μαντείου χτίστηκε η μονή του Ιωάννη του Προδρόμου. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Πάργα. Εκεί θα κολυμπήσουμε και θα γευματίσουμε. Θα πάρουμε τον απογευματινό καφέ μας τα Σύβοτα. Αργά το απόγευμα επιστροφή την Αθήνα.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί όπως θέλουμε, βέβαια στα πλαίσια των κοντινών αποστάσεων με σημείο αναφοράς την Πρέβεζα.